آخرین مقالات

آخرین محصولات

۷ نکته برای تربیت دختر موفق

تربیت دختر موفق

۷ نکته برای تربیت دختر موفق

شما فرزند دختر دارین یا پسر؟ با هر کدوم چطور برخورد می کنین؟ چند لحظه به این موضوع فکر کنین. توی خانواده تون برخورد با شما به عنوان دختر یا پسر فرق داشت یا نه دخترتون اعتماد به نفس و عزت نفس داره یا نه؟ خودتون به عنوان یک زن چطور هستین؟ مادرتون چطور بود؟ با همه این سوالها می خوام شما به عنوان والد راجع به تربیت دختر موفق و شاد فکر کنین. اول ببینیم چنین دختری چه ویژگیهایی داره.

تربیت دختر موفق

برای تربیت دخترتون این فایل وتی رو هم حتما گوش کنید

ویژگیهای دختر موفق و شاد

  • با صدایی رسا نظر خودشونو بیان می کنن.
  • تو محیطهای اجتماعی احساس راحتی می کنن
  • با انرژی و فعالانه توی فعالیتهای مختلف شرکت می کنن
  • با افراد مثبت مثل دوستان و همکلاسی های مثبت در تماسن.
  • به راحتی حرف خودشونو می زنن.
  • تربیت دختر موفق باعث میشه عزت نفس و احساس ارزشمندی درونی و خوددوست داری داشته باشن
  • برای موفقیت توی کارهای مختلف مثل درس، مهارت آموزی، ازدواج برنامه می ریزن
  • هویت فردی خودشونو قبول دارن
  • با خانواده و پدر و مادر رابطه خوبی دارن.
  • وارد جریان کار و کسب درآمد میشن و دوست دارن مستقل بشن.
  • ویژگیهای ظریف و لطیف زنانه خودشونو حفظ می کنن.

ویدئو های بیشتر در مورد طرحواره ها در اینستاگرام ما

نکته هایی برای تربیت دختر موفق

  • دخترتونو از شر کلیشه های جنسیتی رها کنین.

کلیشه های جنسیتی یعنی چی؟ یعنی باورها و فکرهای قالبی و سنتی که از گذشته به جا مونده و باعث دسته بندی نوع برخورد با پسر یا دختر می شه و باعث میشه انتظارات متفاوتی هم از اونها داشته باشیم.

مهمترین کلیشه جنسیتی اینه که جنس پسر و مرد رو ارزشمندتر از دختر و زن می دونه. این طرز تفکر چرا بوجود اومده و باعث چی میشه؟

از اونجایی که در زمانهای قدیم، آدمها با خطرات زیادی مواجه بودن مثل جنگ تن به تن، یا مواجهه با حیوانات درنده یا انجام کارهای دشوار برای کسب درآمد و روزی، و این کارها از پس مردها برمی آمد، طبیعتا جنس مرد که قدرت بدنی بیشتری داشت، ارزشمندتر شمرده می شد. از طرفی این موضوع که پسرها میتونستن از کودکی وارد کارهایی مثل کشاورزی و دامداری و شکار که شغل افراد قدیمی بود، و یا اینکه ارث و تاج و تخت و ارباب بودن به پسر می رسید اینها باعث ارزش دادن بیشتر به پسرها می شد.

اما والدینی که می خوان به تربیت دختر موفق اهمیت بدن باید بدونن که دنیا بسیار پیچیده تر از زمان گذشته شده، تنوع شغلی بسیار زیاد شده، و خانم ها می تونن توی شرکت و خیلی جاها مدیر باشن و نیاز به تاج و تخت هم نیست. دیگه جنگ ها تن به تن نیست و بنابراین قدرت بدنی تنها عامل تعیین کننده زنده موندن و یا کسب روزی نیست.

بنابراین کاری که باید انجام بدین اینه که ذهن خودتونو از این کلیشه ها پاک کنین و امکانات گسترده ای در اختیار دخترتون بگذارین و اونو محدود به شغلهای زنانه نکنین.

  • پرورش استقلال: دخترتونو از شر کلیشه دختر خوب وابسته رها کنین.

یکی از نکته های مهم برای تربیت دختر موفق اینه که دخترهارو ضعیف ندونیم. و خوشبختی و سعادت اونهارو صرفا به وابسته بودن به مردها نکنیم. وقتی از کودکی تنها عامل خوشبختی دخترها رو تو عروس شدن و از راه رسیدن سواری بر اسب سفید میدونیم، روی پرورش توانمندیهای دخترمون تمرکز نمی کنیم. مثلا بهش رانندگی یاد نمی دیم، اجازه خرید و مسافرت به تنهایی و … نمی دیم. همین ها باعث میشه دخترها فکر کنن ضعیفن و باید کنار یک موجود قوی باشن تا بتونن از پس زندگی بربیان. متاسفانه این طرز تفکر به شدت با سبک تربیت دختر موفق تضاد داره و باعث ایجاد طرحواره وابستگی و بی کفایتی می شه و من بسیاری زنان رو می بینم که توی زندگی برای کارهای ساده هم به همسرشون وابسته ان و این رفتار منجر به آسیب دیدن رابطه زوجینی شون میشه.

 

از محصولات ما دیدن کنید

  • تقویت جرات ورزی؛ دخترتونو از شر کلیشه دختر ساکت و حرف گوش کن آزاد کنین.

جرات ورزی یعنی اینکه فرد بتونه فکر و احساس و نیاز و خواسته شو در عین احترام به حقوق دیگران مطرح کنه و از حق خودش دفاع کنه. بتونه استعداد و مهارتشو جایی که لازمه بروز بده. به درخواستهای نادرست دیگران پاسخ منفی بده و درخواستهای درست خودشو طرح کنه. توانایی برقراری و ادامه ارتباط رو داشته باشه.

یکی از کلیدهای مهم تربیت دختر موفق اینه که به دخترمون نگیم دختر نباید حرف بزنه، دختر باید حرف گوش کن باشه. دختر باید هر جی بهش می گن بپذیره و….

تربیت دختر موفق

باید از کودکی ازش نظر بخوایم، بهش اجازه بدیم احساس و نگرش و خواسته شو مطرح کنه. کم کم در پناه خودمون به سمت جامعه سوقش بدیم. اگه دخترمون اجازه داشته باشه تو خونه با ما حرفشو بزنه و ما بهش یاد بدیم محترمانه و نه پرخاشگرانه یا منفعلانه از خودش دفاع کنه، اون می تونه توی کلاس، محیطهای مختلف اجتماعی، ازدواج و خانواده همسر هم از پس خودش بربیاد.

 

  • گرفتن اعتماد به نفس از پدر؛ حمایت پدر از دختر و تشویق برای موفقیت

حضور و حمایت پدر برای تربیت دختر موفق بسیار لازمه. پدر ستون محکم خانواده است و بچه ها با وجود پدر مقتدر و امن می تونن احساس آرامش و امید توی خانواده داشته باشن. اینکه مادرها از دخترشون تعریف کنن و اونو تشویق کنن یه امر بدیهی و مسلمه. ولی وقتی پدر تعریف بکنه، اجازه آزمون و خطا به دخترش بده، بهش بگه من به تو اعتماد دارم، تو کارآمدی و خیلی کارها ازت برمیاد، تو قوی هستی، اگه شکست خوردی اگه اشتباه کردی، نترس و ادامه بده من حامی توام. این رفتار و گفتار می تونه عامل مهمی برای تربیت دختر موفق و بااعتماد به نفس بشه.

 

  • رابطه صمیمی با پدر از کودکی

جو خانواده ها اغلب طوریه که فرزندان بیشتر با مادرشون درددل می کنن، حرفشون رو می زنن و ازش مشورت می گیرن. پسرها با توجه به جنسیتشون امکان بیشتری برای در کنار پدر بودن دارن چرا که با پدر بیرون می رن، پدر اونهارو سرکار می بره و … و دخترها به مرور از پدر دور میشن. این برای دخترها یه منطقه خطره که رابطه خوب و صمیمی با پدر رو تجربه نکنن. پدر نمادی از جنس مخالف برای دختر در تمام زندگی اش هست و مهمه که این نماد، زیبا و شکیل ظاهر بشه. پدری که به تربیت دختر موفق فکر می کنه، باید بنای رابطه صمیمی با دخترش رو از کودکی بگذاره. اینکار منجر به این میشه که دختر توی دوران نوجوانی خیلی زود جذب پسرها نشه و وارد روابط آسیب زا نشه. همچنین نتیجه دیگه رابطه عاطفی خوب با پدر اینه که دختر بعدها به همسرش هم خوشبین خواهد بود و رابطه رضایت بخشی با اون برقرار می کنه.

تربیت دختر موفق

  • الگوگیری زنانه از مادر

یکی از تکنیکهای مهم برای تربیت دختر موفق اینه که دختر الگوی زیبایی از جنسیت خودش رو ببینه. مادری که از زن بودن خودش راضی هست، با عشق آشپزی می کنه، توی خونه آرایش می کنه و به خودش می رسه. اگه علاقه داره کارهای هنری ظریف انجام میده. دلبرانه و نرم با همسرش صحبت می کنه. برای خودش وقت می گذاره، کتاب می خونه، کلاس آموزشی می ره و… رفتار کردن مطابق جنسیت و جسم و روح خودمون باعث انسجام شخصیتی و آرامش روان میشه. اینها نکاتی هست که دختران باید از مادرانشون ببینن و یاد بگیرن.

 

  • آموزش مهارتهای ضروری فراتر از جنسیت

محدود کردن دخترها به مهارتهای زنانه باعث ضعیف کردن اونها میشه. برای تربیت دختر موفق و با اعتماد به نفس باید مهارتهای مختلفی مثل رانندگی، مدیریت اقتصادی، سرمایه گذاری، و…. رو بهشون یاد داد. همچنین رفتن به رشته های جدید ورزشی و رشته های دانشگاهی که بیشتر پسرها به اون سمت سوق داده میشن مثل مهندسی و پزشکی و نجوم و… باعث گسترده تر شدن دید و امید دخترهامون  میشه.

 

خب. پدر و مادر عزیز امیدوارم این ۷ نکته رو به شکل کاربردی توی زندگی تون به جریان بندازین و شاهد رشد و شکوفایی دخترتون باشین.

6 Comments

  1. مهرآوران گفت:

    عالی بود

  2. مهرسا گفت:

    سلام
    من الحمدلله هم دختردارم هم پسر از بزرگی شنیدم دخترمثل شیشه میمونه که کف دستت گذاشتن
    اگر دستت رو محکم ببندی وسفت فشاربدی مشکنه و دستت رو میبره واگر از دستت بیفته یابندازیش میشکنه ودیگه فایده ای نداره…یعنی بادختر باید با لطافت رفتارکرد تا به خودت و خودش آسیبی نرسه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *