آخرین مقالات

آخرین محصولات

شریک عاطفی

شریک عاطفی

شریک عاطفی

سلام سلام

تنهایین یا…؟ یا اینکه نه، با کسی دوست هستین یا ازدواج کردین و همسر دارین؟

اگه تنها هستین و می خواین دوستی پیدا کنین یا اگه ازدواج کردین و همسری دارین یا اگه قصد ازدواج دارین، این مقاله مناسب شماست. تازه اگه فرزندتون نوجوان شده بازم این مقاله مناسبه براتون که بخونین و به فرزندتون راهنمایی هایی بکنین.

امروز می خوام براتون درباره یه شریک صحبت کنم که میشه گفت مهمترین شریک عمر شما حساب می شه و شاید خیلی وقتا فکر و ذکرتونو به خودش مشغول می کنه و براتون مهمه بینتون چی می گذره. این شریک، یه شریک اقتصادی نیست که باهاش معامله یا همکاری تجاری داشته باشین، والدین و فرزند و دوستتون هم نیست. این شریک عاطفی دوست شما از جنس مخالف یا همسر شماست.

کسی که باهاش تبادل عاطفی دارین. نوع خاصی از صمیمیت و عشق رو تجربه می کنین.

نوع دلتنگی هایی که براش دارین، ناراحتی هایی که ازش دارین، تلاشهایی که برای خوشحال کردنش دارین، خاصه. کارهایی که اون هم برای شما می کنه منحصر به فرد و ویژه ست. اما خب چرا؟ چرا اینقد ما به پارتنر عاطفی مون اهمیت می دیم و اون گاهی اوقات تبدیل میشه به همه زندگی مون؟ اصلا آیا اون اینقد فرد مهمیه واقعا؟ بریم که با هم در این باره بیشتر بدونیم.

اهمیت شریک عاطفی

شریک عاطفی

تحقیقات روانشناسی نشون میدن که داشتن رابطه عاطفی و تنها نبودن به سلامت روان، امید به زندگی و شادی تو زندگی کمک میکنه. بویژه تحقیقات روانشناسی مثبت نشون میدن افرادی شادتر هستن که روابط عاطفی رضایتمندتری دارن چه با همسر و چه با دوستانشون. همچنین فرد توی رابطه صمیمانه از نوعی حمایت اجتماعی برخورداره.

انسان موجودیه که بقا و کیفیت زندگی ش بستگی به حضور دیگران داره. انسان تنها بیشتر در معرض آسیب قرار می گیره. اما نکته مهم اینه که طرف مقابل ما چطور فردی باشه، یعنی چطوری اونو انتخاب کرده باشیم و چطوری باهاش ادامه بدیم. برای انتخاب بهتر خوندن مقاله مشاوره قبل از ازدواج رو سفارش می کنم.

ملاکهای انتخاب شریک عاطفی خوب

شریک عاطفی

  • ظاهر و به دل نشستن

نکته ای که بعضیا ممکنه اونو ناارزنده سازی کنن، ظاهر آدماست. برخلاف اینکه برخی باورها وجود داره که میگه ظاهر مهم نیست. اتفاقا ظاهر مهمه و بیش از اونچه ما تصور می کنیم توی ارتباط تاثیر میذاره. تو یه تحقیق به دو منشی با ظاهر زیبا و ظاهری معمولی یا نازیبا دستورالعملهای کاری داده شد و از منشی زیبا خواسته شد که اشتباهات بیشتری تو کارهاش داشته باشه. بعد از کارکنان اون شرکت خواستن که تو یه پرسشنامه نظر بدن کدوم منشی اشتباهات بیشتری داشته. نتیجه جالب بود. متاسفانه منشی که ظاهری معمولی داشت رو بیشتر متهم کرده بودن. ظاهر شریک عاطفی باید طوری باشه که شما هم اندازه همدیگه باشین و همدیگرو تحقیر نکنین. از طرفی چهره فرد مقابل باید به دلتون بشینه، برخی اوقات میشه حتی اون بسیار هم زیباست و همه اونو می پسندن ولی مهرش به دل شما ننشسته. اگه دو تا سه بار با هم حرف زدین تو موقعیتهای مختلف و دیدین نمی تونین حضورشو تحمل کنین، بهتره دیگه ادامه ندین. حق همه آدمها هست که اونو با چهره و ظاهری که دارن بپذیرن. حق شما هم هست که با کسی باشین که دوستش دارین.

آدم نمی تونه به کسی که چهره شو دوست نداره حس عشق و محبت داشته باشه و اونو کاملا بپذیره.

  • بلوغ عاطفی

شریک عاطفی شما باید فردی باشه که توانایی عشق ورزیدن به صورت کلامی و غیرکلامی داشته باشه. کلامی یعنی اینکه بتونه دوست داشتنشو بیان کنه، از شما تعریف کنه، حرفهای خوب بهتون بزنه. ناراحتی و دلخوریشو  با کلام بیان کنه. انتظاراتشو بالغانه بگه. و غیرکلامی هم یعنی اینکه براتون هدیه بخره، اگه نیاز به کمک داشتین، کمکتون کنه. حامی تون باشه، و البته حواستون هست که خودتون هم باید این مهارتهارو داشته باشین؟ چرا که رابطه دوطرفه ست و نمیشه یه نفر گیرنده باشه و یه نفر همیشه دهنده خدمات و عشق. و نیز پیشنهادم اینه برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله مهارتهای لازم برای رابطه عاطفی رو مطالعه کنین.

  • خودانضباطی

شاید باورتون نشه ولی این یکی از ویژگیهای مهم یک شریک عاطفی خوبه. حتما می پرسین خب چه ربطی داره؟ ما می خوایم فقط با هم دوست باشیم یا با هم خوش باشیم چه نیازی به خودانضباطی هست اینجا؟

اتفاقا از نظر من که طرحواره درمانگرم یک فرد مناسب برای دوستی یا ازدواج، آدمیه که تو جنبه های مختلف زندگی ش خودانضباطی داره. بذارین با چند سوال براتون اینو روشن کنم.

ببینم براتون مهمه که اون فرد خوش قول باشه و سروقت بیاد سرقرار؟

براتون مهمه که خواب و بیداری تون با هم تنظیم باشه تا بتونین اوقات بیشتری با هم سپری کنین؟

براتون مهمه که شریک عاطفی تون از نظر اقتصادی بلد باشه چطوری و کجا خرج کنه؟ یه روز نگه من پول ندارم، یه روز یه عالمه ولخرجی کنه.

براتون مهمه که اون فرد تو هر نقشی که هست، فرزند، رییس، کارمند، فروشنده و… همه روی نظم کاریش حساب کنن؟

دوست دارین اون از نظر شغلی و کاری متعهد و پیشرفت گرا باشه یا آدم بیخیالی نسبت به تعهدات کاری و پیشرفت باشه؟

می تونم سوالات زیاد دیگه ای بپرسم تا شما بیشتر متوجه اهمیت این موضوع بشین، اما بهتون توصیه می کنم مقاله طرحواره عدم خویشتن داری و خودانضباطی ناکافی رو بخونین و خودتون اهمیتشو درک کنین.

  • خودتنظیمی هیجانی

شریک عاطفی مناسب باید بتونه احساساتشو مدیریت کنه، شاید شما هم دیده باشین آدمهای دمدمی مزاج که نوسان عاطفی دارن یه روز  خوبن یه روز بد، یه روز عاشقن یه روز فارغ، عصبانیتشون پیش بینی پذیر نیست یا اینکه ناراحتی هاشون خیلی طول می کشه و تبدیل به کینه میشه. قهرهای طولانی می کنن. اطرافیانشونو مسوول خشم و غمشون میدونن. اینا کسانی هستن که می تونن یه رابطه عاطفی رو به قهقرا ببرن و برای رابطه پایدار نمیشه روشون حساب کرد. حالا یه سوال، خودتون تو اینجور موارد چطور هستین؟

  • استقلال شخصیتی

فردی می تونه شریک عاطفی خوبی باشه که به حدی از استقلال رسیده باشه که خودش بتونه تصمیم بگیره. دختر یا پسری که هنوز به مادرش وابسته ست و همه مسائلشو با اون درمیون میذاره، وقتی بیرونه مادرش هی بهش زنگ می زنه و آمار میگیره. نمی تونه جدا از اونها زندگی کنه. برای انتخابها و تصمیماتش حتما باید اونا کمکش کنن، به درد یه رابطه عاطفی مناسب نمی خوره. چرا؟ چون در اون صورت شما یه رابطه مثلثی خواهید داشت.

این فرد ممکنه هر کدوم از طرحواره های اطاعت، خودتحول نیافته و گرفتار، رهاشدگی رو داشته باشه. خب وقتشه بریم چند راهکار برای انتخاب شریک عاطفی مناسب بگم براتون. برای اینکه با شخصت بسیار وابسته آشنا بشین، مقاله طرحواره خودتحول نیافته و گرفتارو بخونین.

چه باید کرد؟

  • اگه نسبت به حسی که به فرد مقابلتون دارین، مردد هستین. با یک جلسه دیدار تصمیم نهایی تونو نگیرین. سعی کنین بین سه تا نهایت پنج قرار دیدار امن داشته باشین و بیشتر به خودتون فرصت بدین، اگه بعد از این جلسات دیدین که باز حستون منفیه و از بودن کنار اون خوشحال نیستین، محترمانه بهشون بگین که نمی خواین رابطه رو ادامه بدین و اگه واقعیت رو بگین و اونو تو ابهام نذارین خیلی بهتره.

 

  • تو همون ابتدای رابطه با شریک عاطفی در مورد انتظاراتتون، نوع نیاز عاطفی تون و زبان عشقی که دارین با هم صحبت کنین و انتظار نداشته باشین اون خودش بفهمه یا ذهن خوانی کنه. در طول رابطه هم تا می تونین صحبت کنین. همدیگرو برا هم شفاف کنین تا بهتر زبون همو بفهمین و یادتون باشه صحبت کردن و مذاکره درست می تونه از خیلی جنگها حتی بین کشورها جلوگیری کنه چه برسه به بین دو آدم. افرادی که طرحواره اطاعت دارن بخاطر ترسها و رودربایستی هایی که دارن حرفشونو به هم نمی زنن. مقاله طرحواره اطاعت رو بخونین ببینین شما یا پاتنرتون این طرحواره رو دارین یا نه.

 

  • اگه شریک عاطفی یا خودتون خودتنظیمی هیجانی ندارین، حتما حتما برای مشاوره و یادگیری این موضوع مهم به رواندرمانگر مراجعه کنین. این ویژگی ای نیست که با قول دادن و قسم خوردن و کتاب خوندن درست بشه.

 

  • در طول رابطه هم خودتون منظم باشین که این نشونه یه شخصیت پخته ست و هم میزان خودانضباطی اونو بررسی کنین. بهش بگین که این موضوع براتون مهمه. اگه دیدین فردیه که اهمیت نمیده و کودک تکانشورش خیلی قویه، سعی نکنین خودتونو توجیه کنین که به مرور زمان یا با ازدواج درست میشه. خودانضباطی باید با طرحواره درمانی درست بشه.

 

  • در پایان امیدوارم هم شریک عاطفی تون همه این ویژگیهای خوبو داشته باشه و هم خودتون، اما اگه تو هر کدوم مشکلی داشتین می تونین به من پیام بدین و از جلسات طرحواره درمانی برای رشد شخصیتی تون استفاده ببرین. برای انتخاب بهتر اول لازمه خودتونو بشناسین، من به عنوان یک متخصص محصول خودشناسی با طرحواره ها رو بهتون سفارش اکید می کنم که میتونه شناخت عمیقی از خودتون و حتی پارتنرتون بهتون بده.

 

من شیما محمدی روانشناس بالینی و طرحواره درمانگر با بیش از ۱۰ سال سابقه کاری اومدم که به شما عزیزان کمک کنم تا از تله طرحواره هایی که در اون گرفتار شده اید رها بشید و دوباره طعم خوددوستی و یک زندگی با رضایتمندی و روابط عالی رو بچشید. برای شرکت در دوره های طرحواره درمانی و مشاوره به من پیام بدین.(۰۹۱۹۸۲۰۰۰۳۰)

ما رو تو اینستاگرام دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *